Rapport fra turene våre til Island

Island høstferien 2013

I år var vi 11 som ville oppleve høstferien på Island, Torgeir,Trond, Arvid, Janet, Mikael, Tore, Linda, Mette, Kristina, Inger Liv og Alv.
Som vanlig en spent gjeng som møtes på Gardemoen :)
Etter ankomst Keflavik er det shopping i taxfree, nå i større og enda meir utvalg-kan føle at det går bedre på Island nå.
Men hvor er bussen vår? Etter ein time har vi rett buss med henger, og vi lesser inn, vi har også fått med oss noen ekstra passasjerer Christina L, Morten L, og Karoline.
Førstre stopp er selsagt Den Blå lagune, der vi plasker og får oss i oss både vått og tørt.;)
Deretter går veien via Grindavik og kysten mot Selfoss. Sammen med Christina blir vi med innom på Austeras for å hilse på Gagnhildur og Haukur
Her sier vi farvel til haikerene, og vi snart fremme på Leirubakki for å innta en bedre middag og ei god seng etter ein lang dag 
Torsdag starter vi i stallen på Leirubakki
og en kjøretur til den gamle Landrettir  som er bygd opp av lava stein.re på dagen er vi med på skilling på den nye Landrettir, der vi er eigerene til sauene fra Leirubakki.
Så er vi på vegen igjen, tar en rask tur innom Gullfoss og Geysir
der vi koker egg og pølser i naturens eget kokekar .
Vi kom seint fram til Hotel Miklagard i Saudarkrok, her treffer vi igjen resten av følget som måtte innom legevakta.
Etter en god frukost er vi klare for Varmalækjur , der vi får god orientering om avlen som drives der , hester blir vist fram, noen blir hodestups forelsket i akkurat DEN hesten. 
Lunsjen får vi hos Unnur og Ingolfur i Dyrfinnarstødum.  Herfra skal vi også ri over til Vatnleysa der det skal være salgshow!
Dessverre blei det ingen ny hest, men mange opplevelser rikere.  Når vi kommer tilbake til Unnur har ho igjen laga ein kjempemiddag, hvor vi får både den ene og den andre opplevelsen 
Vi avslutter kvelden i ridehallen der det er show og oppvisnig av Holar elever og lokal klubben.
Endelig den store hestedagen, Lauskalarett i Hjaltadalur.  Vi våkna til kuldegrader og nysnø,perfekt  for en tur i fjellet. 
Vi møter Ingolfur , får oss hester etter ønske, og begir oss innover.  Noen av oss som ikkje rir  tar turen til en vetranbilsamler, og han hadde visst litt av hvert

Vi måtte vente en stund før flokken ble sluppet heimover, og nå valgte vi å ligge i ro bak for ikkje å risikere noe uhell. Og se en 6-700 hester bølge seg ned dalsida er et syn du ikkje glemmer.
Vel tilbake er hestetransporten omgjort til resturang for oss, og kjøttsuppa blir servert!  Godt med noe varmt  .
Vi treffer Hege som tar oss med til en snartur på Holar ,der ho er elev nå
Neste stopp er Grettislaug, ei varmekilde heilt i havgapet. Ei av dei kjente steder  med ei god historie du får høre om du blir med 
Før festen i ridehallen er det middag på Olavshus,, og en liten ridetur for Mette
Søndag kjører vi om Skagastrand sydover , ein stopp hos danske Merete som bare skulle til Island for å få praksis, og driver nå sammen med sin mann med 500 vinterfora sau,litt hest, og 3000 ærfuglreir som de høster, til ei dyne  går det med dun fra 60 reir,og dyna veier 0,8 kg! pris?
Endelig fremme i Reykjavik og Hotel Odinsve drar vi til byens beste resturang Perlan der vi får islandske spesialiteter! Resturangen går rundt,  og i mørkret er dette en oplevelseMandag ,etter en god hotell frukost drar vi tilbake til gamlelandet...
 

LAUFSKALARETT 26.september - 1.oktober 2012

Ja, så har vi vært på Laufskalarett .  Litt skummelt er det jo å reise 13 stykker på tur ,men alle kom heim i fin form, ja bortsett fra ho som fann kjærligheten i Hvammstangi.Vi hadde  en 14 seter  Ford Transit  med tilhenger.
 
Vel framme på Island gikk turen raskt til den Blå Lagune, der vi traff Anne og Stine som hadde kommet opp dagen før. Herfra kjørte vi nå til Grindavik, og fulgte kystvegen  opp til Selfoss, og med litt hardkjør skulle vi få med oss Gullf oss og Geysir også.  På Geysir er det alltid litt ekstra med egg koking-kuult-8-12 minutt så er egga klare etter å ha liggi i vannet ved siden av stien.
 
Herfra tok vi raskeste veg til Leirubakki, ved foten av vulkanen Hekla, der vi skulle overnatte.  Her blei vi godt motatt, og invitert inn i privaten på hai, og andre islandske spesialiteter før vi blei servert lamme steik i Heklahusid.
 
Torsdag starter vi dagen i stallen på Leirubakki, ein kjøretur ned mot Ranga , der vi såg på en skillehage laga av lava, denne er ikkje lenger i bruk etter et askeutlepp delte beite området i to.  -Det blei laga ny nord for Hekla. Vi fekk ein orientering om hest og saueavelen deres, og litt om det generelle på Island, ilagt små historiske drypp.
Vi takker for oss etter lunsj, og setter nesa nordover via Reykjavik, første stopp er hestebutikken i Selfoss der vi sørga for en solid omsetningsauke vil eg tru.
Litt handel blei det på Leirubakki også, det er stas å ha ein sau på Island-da må vi jo opp å ssamle om høsten
 
Vi er framme i Saudarkrok utpå kvelden og finner ooss til rette på Hotel Miklagard. 
 
Fredag våkner vi til regn og vind, men YR lover oss bedre utpå dagen,  Vår første stopp er på stallen Varmlækur,hos Bjørn Sveinsson og Magnea Gudmunddottir ,som har avla Møkkur og Tindur fra Varmlæk.  Her får vi se mange lovande unghester i hallen, og etterpå avlshopper.
Vi avslutta med kaffe og kaker , og jammen kom det fram noen små glass også.  Praten gikk lett om avl av de forskjellige linjer-vi vil tilbake til Varmalækur!
 
Nå deler gruppa seg , de som rir blir satt av i Saudarkrok for å ri til Holar, og den andre delen drar på gårdsbesøk Til Keldudalur, der dei har ku, geit , sau og hest-egentlkig kunne vi kjørt etter lukta-Geit.
Dei fortalde om drifta si, økonomi, tanker om framtida-egentlig er det der som her.
 
Rideturen var bra med gode hester , 3 hesteskift ,mat  og dram, Det var kjentfolk av Sjøfn og hennes mor vi nå var med.  Vi tok de igjen ,og bra var det ,for den eine rytteren meinte det var som å kjøre bil med firkanta hjul... Men i bussen var det ok.
 
I kveld er det show i ridehallen, så etter en rask middag er vi på plass i hallen, men siden vi kommer så seint er det bare ståplasser igjen, men vi får mye god underholdning.
 
Lørdag,Sol, Laufskalarett, vi er på plass hos Ingolvur Helgason kl 9 og saler raskt opp for å komme oss inn i fjellet før helikopteret som leiter etter sau kommer.  Med oss eer og så en kanadier  som spurt om han kunne bli med oss, og ddet gikk jo bra, en stund, men  etter at han og Torgeir bytta hest ble alt mye bedre.
Når vi er inne i fjellet klargjør Unnur , Ingolfurs kone vår resturang der vi får servert suppe og brød.  Med oss på turen er ogsa døtrene Ingunn og Bjørg.
 
Nå begynner flokken å bevege seg, men vi må vente til fjellkongen har starta, først da kan vi ri etter.  Kommet oss vel ned får vi mat, dertter ser vi på folkelivet , og avslutter med en tur til Holar, der det står en tømmerbygnning gitt av Norge.
 
Vi får tid til en badetur i Grettislaug på Reykir, det er heitapotte like i havgapet, og den er skikkelig heit!  Du sitter ikkje veldig lenge  i den varmaste..
 
Middag , og fest i ridehallen-masse folk-mykje moro-kjentfolk over alt!  Men det kommer en dag i morgen....
 
Søndag , vi kjøre mot Skagastrand, stopper på Hraun  hos Merete , som har 450 viterfora sau og mellom 2 og 3 000 ærfuglreir ho hentar dun i til produksjon av dyner og puter-60 kg hadde ho i år!  Etter å ha fått kaffe og mat  kjører vi videre mot Reykjavik.  Men vi må stoppe i Vididalur  på gården Litla -Hlid, Torgeir sin drømme plass ,og etter at ale har sett den er det nok flere som kunne tenkt seg en slik plass, men hva det blir , får tiden vise..
 
Etter å ha innkvartert oss på Hotel Odinsve går turen til Perlan, byens beste resturang den nye gps  heiter Inger Liv, forrett -hval, hovedrett lam , og en god dessert
 
Mandag er det bare å pakke seg heim- Takk for fylget til - Gunnar , Hilde, Eva Kristine , Olav, Stine, Jakob, Harald , Helge, Anja, Torgeir, Anne, Inger Liv
 
Helsing Alv

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

23.03 | 00:32

Gøy å se! Jeg er så heldig å eie Dagnys førstefødte, Sylvia Sandra (f.1993). Hun kom til oss i 2005, og her skal hun bli. Hun fikk i 2007 2.pr2.kv.

...
14.09 | 15:25

Hej med jer ..En hilsen her fra Prainn fra Hesvik..Han har det godt og er en super dejlig hest Vi arbejder i sadel.Håber alt godt ved jer Anne og Kennth..

...
06.09 | 22:57

Det var jentene sine det :)

...
27.05 | 16:09

Den opplevelsen kjenner jeg godt og området Vididalur. Hilsen fra Island

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE